Siirry sivun sisältöön
Juustoseura ry
Valikko
Juustoseura ry
Etusivu
Juustoseura ry
Näytä sivun Juustoseura ry alasivut
+
Piilota sivun Juustoseura ry alasivut
-
Juustoseura 60 vuotta
Näytä sivun Juustoseura 60 vuotta alasivut
+
Piilota sivun Juustoseura 60 vuotta alasivut
-
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Juustoseura 60v. juhla
Juuston historiaa
Näytä sivun Juuston historiaa alasivut
+
Piilota sivun Juuston historiaa alasivut
-
Koskenlaskija
Mistä juustojen nimet tulevat
Kirjallisuutta
Jäsenhakemus
Tietosuojaseloste
In Memoriam
Näytä sivun In Memoriam alasivut
+
Piilota sivun In Memoriam alasivut
-
Gunnar Forss
Hannu Buri
Caseus
Alueseurat
Juustoseura suosittelee
Yhteistyökumppanit
Näytä sivun Yhteistyökumppanit alasivut
+
Piilota sivun Yhteistyökumppanit alasivut
-
Juustonvalmistajat ja -toimittajat
Laite- ja järjestelmätoimittajat
Muut yhteistyökumppanit
Ota yhteyttä
Jäsensivut
Annukan juustovinkki
Näytä sivun Annukan juustovinkki alasivut
+
Piilota sivun Annukan juustovinkki alasivut
-
Kesäkuu / 2024 Parmesaanipiparit
2/2024 Juusto-sipulipiiras
1/2024 Punajuuri-vuohenjuustopaistos
12/2023 Savuporokeitto
Tapahtumat
Juustonvalmistajat ja toimittajat
Juustonvalmistuksen romantiikka elää Leivonmäellä. Kokeneiden juustomestarien käsissä perinteistä ja ainoaa oikeaa valmistustapaa vaalien valmistuu Aito Cheddar. Aitoihin hetkiin – aidoille ihmisille. Kaikki alkaa oman tilan tuoreesta aamulypsyn maidosta.
Herkkujuustola tarjoaa elämyksiä, juustonautintoja, sekä aitoa suomalaista lähiruokaa. Meillä nautit paikan päällä valmistettua juustoja ja näet, miten juustot tehdään käsityönä. Herkkujuustola on kotoisa taukopaikka Sastamalan Häijäässä Tampere–Pori-valtatien varrella. Kaiken keskiössä on juusto, johon suhtaudutaan kaikella rakkaudella, kunnioituksella ja intohimolla.
Tahtomme on myötävaikuttaa luonnonmukaisesti tuotettuun ruokaan ja kestävään maatalouteen valmistamalla tuotteita Suomen alkuperäisrotuisista eläimistä. Raaka-aineet ovat peräisin Suomen alkuperäis eläimistä, suomenlehmistä, suomenvuohista ja suomenlampaista. Suomenhevostakaan emme ole unohtaneet.Nämä eläimet laiduntavat uhanalaisilla suomalaisilla luontotyypeillä, rantaniityillä ja perinnebiotoopeilla, saaden sieltä omat historialliset vivahteensa mukaan lihaan ja maitoon. Kaikki tuotteemme valmistetaan oman tilamme Suomen alkuperäislehmien ja -vuohien maidosta. Tuotteemme löydät verkko- ja tilapuodistamme sekä jälleenmyyjiltämme.
Peltolan maatila ja meijeri tuottaa makunautintoja suomalaisille herkuttelijoille Suonenjoelta käsin. Aidot raaka-aineet, perinteiset valmistustavat, tarkka käsityö ja korkeat laatuvaatimuksemme varmistavat, että tuotteemme vastaavat ruoan valmistajien ja ruoasta nauttivien odotuksia. Tuotteitamme löytyy suomalaisten huippuravintoloiden ruokalistoilta sekä hyvin varusteltujen ruokakauppojen ja erikoismyymälöiden valikoimista.
Vaalan Juustola valmistaa juustoleipää yli 30 vuoden kokemuksella. Juustoleipä on ollut kahvipöydän perinteinen herkku, kun on kokoonnuttu yhteen saman pöydän ääreen. Se sopii erinomaisesti myös moderniin arkeen: jälkiruokiin, salaatteihin ja monenlaisiin pikkupurtaviin! Tule ja tutustu, nyt myös laktoosittomana!
Tervetuloa Palveltavaksi Herkkumestareille Loimme herkkumestarit, jotta sinä saisit parhaat tuotteet omaan pöytääsi. Teemme päivittäin töitä, varmistaaksemme lihajalosteiden korkean laadun. Samoin takaamme, että juustot tiskeissämme ovat korkealaatuisia ja aina tuoreina juuri sinun tarpeisiisi. Teemme joka päivä kaikkemme, jotta sinä saisit parhaiden, tuoreiden herkkujen lisäksi ensiluokkaista palvelua. Koulutetut Herkkumestarimme vastaavat mielellään kysymyksiin ja auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet, jotka täydentävät makunautintosi.
Kappelin Juustola on lehmämme Illusian inspiroimana, vuonna 2017 perustettu minijuustola, joka sijaitsee Mikkelin Otavassa vanhan koulutilan alueella. Juustola valmistaa käsityönä homejuustoja lypsytuoreesta maidosta, minkä haemme aivan juustolan naapurista vain ja ainoastaan tarvittaessa. Maitomme menee siis suoraan kattilaan eikä missään vaiheessa seiso kylmiössä. Juustomme ovat pastöroimattomia ja näin ollen ainutlaatuisia. Olemme ainoa juustola Suomessa, joka valmistaa homejuustot täysin käsittelemättömästä raakamaidosta.
Ranskalaiset sekä muiden tuottajamaiden hienoimmat juustot.
Perustamani Zammi Oy (1995) aloitti herkullisten juustojen maahantuonnin suomalaisiin pöytiin vuonna 2013. Tosin Eurooppalaisten juustoloiden juustot ihanuudessaan ja moninaisuudessaan ovat vieneet kieleni ja mieleni mennessään jo vuosikymmeniä aikaisemmin. Pienen maitotilan kasvattina minulle juustot ovat osa lapsuuden muistoja, niin leivänpäällä, höyryävissä ruuissa kuin herkutteluhetkissä. Nyt voin tarjota ”kaiken maailman” juustoja kaikkien saataville, luomaan uudenlaisia makumuistoja herkkusuille ja heidän jälkipolvilleen. Tänä päivänä olemme Zammin kanssa 200 juuston voimalla tuomassa hyvää suomalaisiin ruokiin, pöytiin, tarjottimiin, retkiin ja koko elämään. ZAMMI Oy, Aila Saarikari
Toimintamme käynnistyi vuonna 1986, kun aloimme valmistaa suomalaisesta maidosta herkullista leipäjuustoa. Valmistamme maukasta lähiruokaa edelleen samalla rakkaudella ja turhia lisäaineita välttäen. Anna aitojen makujemme napata kielesi mennessään!
Porlammin Meijeri on vanhin juustola Etelä-Suomessa. Päätuotteemme ovat emmentaljuustot sekä vegaaniset juustot. Porlammin mustaleimainen emmentaljuusto on saavuttanut huomattavan markkinaosuuden Suomessa ja sitä on valmistettu jo yli 100 vuotta. Porlammin meijeri on maidontuottajien omistama itsenäinen osuuskunta. Meijeri on toiminut vuodesta 1914
Juustoportti tekee hyvää Juustoportti on yli 30 vuotta vanha perheyritys, jonka tarina on alkanut jo vuonna 1965 Jalasjärvellä. Toimintamme kulminoituu vastuullisuuteen ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Haluamme olla näyttämässä suuntaa kohti parempaa huomista. Paikallaan pysyminen ei ole meille vaihtoehto. Juustoportti on kasvanut pienestä maatilajuustolasta jopa 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa.
Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys ry on perustettu Lahdessa 21.10.1910 ja rekisteröity 9.10.1963. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on juustonvalmistuksen ja sen ammattitaidon edistäminen. Tarkoitusperiensä toteuttamiseksi yhdistys toimeenpanee näyttelyjä, kilpailuja, kursseja, kokouksia ja retkeilyjä sekä kerää juustonvalmistusta koskevia tilasto- ym. tietoja ja julkaisee niitä. Yhdistys voi myöntää avustuksia juustomeijerien ammatti- ja hallintohenkilöstölle juustoon liittyvien tietojen kartuttamiseksi kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi yhdistys voi myöntää apurahan tutkijoille, jotka ovat edistäneet tutkimuksillaan suomalaista juustonvalmistusta, sekä juustonvalmistukseen suuntautuneille, ansioituneille opiskelijoille.
Etusivu
Juustoseura ry
Juustoseura 60 vuotta
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Juustoseura 60v. juhla
Juuston historiaa
Koskenlaskija
Mistä juustojen nimet tulevat
Kirjallisuutta
Jäsenhakemus
Tietosuojaseloste
In Memoriam
Gunnar Forss
Hannu Buri
Caseus
Alueseurat
Juustoseura suosittelee
Yhteistyökumppanit
Juustonvalmistajat ja -toimittajat
Laite- ja järjestelmätoimittajat
Muut yhteistyökumppanit
Ota yhteyttä
Jäsensivut
Annukan juustovinkki
Kesäkuu / 2024 Parmesaanipiparit
2/2024 Juusto-sipulipiiras
1/2024 Punajuuri-vuohenjuustopaistos
12/2023 Savuporokeitto
Tapahtumat
Tällä sivustolla käytetään evästeitä.
Lue lisää evästeistä.
Valitse käytettävät evästeet
Välttämättömät
Tilastointi
Markkinointi
Salli vain valitut
Salli kaikki