Juustonvalmistajat ja toimittajat

Juustonvalmistuksen romantiikka elää Leivonmäellä. Kokeneiden juustomestarien käsissä perinteistä ja ainoaa oikeaa valmistustapaa vaalien valmistuu Aito Cheddar. Aitoihin hetkiin – aidoille ihmisille. Kaikki alkaa oman tilan tuoreesta aamulypsyn maidosta.
Herkkujuustola tarjoaa elämyksiä, juustonautintoja, sekä aitoa suomalaista lähiruokaa. Meillä nautit paikan päällä valmistettua juustoja ja näet, miten juustot tehdään käsityönä. Herkkujuustola on kotoisa taukopaikka Sastamalan Häijäässä Tampere–Pori-valtatien varrella. Kaiken keskiössä on juusto, johon suhtaudutaan kaikella rakkaudella, kunnioituksella ja intohimolla.
Tahtomme on myötävaikuttaa luonnonmukaisesti tuotettuun ruokaan ja kestävään maatalouteen valmistamalla tuotteita Suomen alkuperäisrotuisista eläimistä. Raaka-aineet ovat peräisin Suomen alkuperäis eläimistä, suomenlehmistä, suomenvuohista ja suomenlampaista. Suomenhevostakaan emme ole unohtaneet.Nämä eläimet laiduntavat uhanalaisilla suomalaisilla luontotyypeillä, rantaniityillä ja perinnebiotoopeilla, saaden sieltä omat historialliset vivahteensa mukaan lihaan ja maitoon. Kaikki tuotteemme valmistetaan oman tilamme Suomen alkuperäislehmien ja -vuohien maidosta. Tuotteemme löydät verkko- ja tilapuodistamme sekä jälleenmyyjiltämme.
Peltolan maatila ja meijeri tuottaa makunautintoja suomalaisille herkuttelijoille Suonenjoelta käsin. Aidot raaka-aineet, perinteiset valmistustavat, tarkka käsityö ja korkeat laatuvaatimuksemme varmistavat, että tuotteemme vastaavat ruoan valmistajien ja ruoasta nauttivien odotuksia. Tuotteitamme löytyy suomalaisten huippuravintoloiden ruokalistoilta sekä hyvin varusteltujen ruokakauppojen ja erikoismyymälöiden valikoimista.
Vaalan Juustola valmistaa juustoleipää yli 30 vuoden kokemuksella. Juustoleipä on ollut kahvipöydän perinteinen herkku, kun on kokoonnuttu yhteen saman pöydän ääreen. Se sopii erinomaisesti myös moderniin arkeen: jälkiruokiin, salaatteihin ja monenlaisiin pikkupurtaviin! Tule ja tutustu, nyt myös laktoosittomana!
Tervetuloa Palveltavaksi Herkkumestareille Loimme herkkumestarit, jotta sinä saisit parhaat tuotteet omaan pöytääsi. Teemme päivittäin töitä, varmistaaksemme lihajalosteiden korkean laadun. Samoin takaamme, että juustot tiskeissämme ovat korkealaatuisia ja aina tuoreina juuri sinun tarpeisiisi. Teemme joka päivä kaikkemme, jotta sinä saisit parhaiden, tuoreiden herkkujen lisäksi ensiluokkaista palvelua. Koulutetut Herkkumestarimme vastaavat mielellään kysymyksiin ja auttavat sinua löytämään oikeat tuotteet, jotka täydentävät makunautintosi.
Kappelin Juustola on lehmämme Illusian inspiroimana, vuonna 2017 perustettu minijuustola, joka sijaitsee Mikkelin Otavassa vanhan koulutilan alueella. Juustola valmistaa käsityönä homejuustoja lypsytuoreesta maidosta, minkä haemme aivan juustolan naapurista vain ja ainoastaan tarvittaessa. Maitomme menee siis suoraan kattilaan eikä missään vaiheessa seiso kylmiössä. Juustomme ovat pastöroimattomia ja näin ollen ainutlaatuisia. Olemme ainoa juustola Suomessa, joka valmistaa homejuustot täysin käsittelemättömästä raakamaidosta.
Cheese Witches Oy on täyden palvelun erikoisjuustotalo Haluamme tuoda mahdollisimman monipuolisen valikoiman erikoisjuustoja suomalaisten kuluttajien ulottuville ja intohimoinen suhtautuminen juustoihin näkyykin kaikessa tekemisessämme. Tarkoituksenamme on luoda suomalaisille lumoavia herkutteluhetkiä juustojen parissa. Cheese Witches on perustettu vuonna 2014 ja koko olemassaolomme ajan olemme arvostaneet pitkäjänteisyyttä niin asiakas- kuin työsuhteissakin. Nuoresta iästään huolimatta Cheese Witches toimii kymmenien vuosien kokemuksen pohjalta, sillä taustalta löytyy erilaisia kaupan alan työtehtäviä juustojen parissa.
Perustamani Zammi Oy (1995) aloitti herkullisten juustojen maahantuonnin suomalaisiin pöytiin vuonna 2013. ​ Tosin Eurooppalaisten juustoloiden juustot ihanuudessaan ja moninaisuudessaan ovat vieneet kieleni ja mieleni mennessään jo vuosikymmeniä aikaisemmin. Pienen maitotilan kasvattina minulle juustot ovat osa lapsuuden muistoja, niin leivänpäällä, höyryävissä ruuissa kuin herkutteluhetkissä. Nyt voin tarjota ”kaiken maailman” juustoja kaikkien saataville, luomaan uudenlaisia makumuistoja herkkusuille ja heidän jälkipolvilleen. Tänä päivänä olemme Zammin kanssa 200 juuston voimalla tuomassa hyvää suomalaisiin ruokiin, pöytiin, tarjottimiin, retkiin ja koko elämään. ZAMMI Oy, Aila Saarikari
Toimintamme käynnistyi vuonna 1986, kun aloimme valmistaa suomalaisesta maidosta herkullista leipäjuustoa. Valmistamme maukasta lähiruokaa edelleen samalla rakkaudella ja turhia lisäaineita välttäen. Anna aitojen makujemme napata kielesi mennessään!
Porlammin Meijeri on vanhin juustola Etelä-Suomessa. Päätuotteemme ovat emmentaljuustot sekä vegaaniset juustot. Porlammin mustaleimainen emmentaljuusto on saavuttanut huomattavan markkinaosuuden Suomessa ja sitä on valmistettu jo yli 100 vuotta. Porlammin meijeri on maidontuottajien omistama itsenäinen osuuskunta. Meijeri on toiminut vuodesta 1914
Juustoportti tekee hyvää Juustoportti on yli 30 vuotta vanha perheyritys, jonka tarina on alkanut jo vuonna 1965 Jalasjärvellä. Toimintamme kulminoituu vastuullisuuteen ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Haluamme olla näyttämässä suuntaa kohti parempaa huomista. Paikallaan pysyminen ei ole meille vaihtoehto. Juustoportti on kasvanut pienestä maatilajuustolasta jopa 300 henkilöä työllistäväksi perheyritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvisgalleria Kuopiossa.
Valtavirrasta poikkeavia juustoja ja maitotuotteita perinteitä kunnioittaen. Konstailemattomia meijerituotteita vaativaan makuun, ilman kompromisseja. Helsingin seudun ainoa meijeri valmistaa valtavirrasta poikkeavia maitotuotteita perinteitä kunnioittaen.
Kolatun Juustola Oy Someron Pitkäjärvellä sijaitseva Kolatun Juustola tarjoaa monipuolisen juustojen valikoiman. Valmistamme juustot laadukkaasti syvän asiantuntemuksen ja pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Suomalainen juusto syntyy huolellisesti valituista, puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Herkullisten juustojen lisäksi valikoimaamme kuuluvat herkulliset ja vatsaystävälliset Ahon jogurtit. Samettisen pehmeän jogurtin lähimaito tulee naapurista, aito maku suomalaisista marjoista, Meritalon hilloista.
Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys ry on perustettu Lahdessa 21.10.1910 ja rekisteröity 9.10.1963. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on juustonvalmistuksen ja sen ammattitaidon edistäminen. Tarkoitusperiensä toteuttamiseksi yhdistys toimeenpanee näyttelyjä, kilpailuja, kursseja, kokouksia ja retkeilyjä sekä kerää juustonvalmistusta koskevia tilasto- ym. tietoja ja julkaisee niitä. Yhdistys voi myöntää avustuksia juustomeijerien ammatti- ja hallintohenkilöstölle juustoon liittyvien tietojen kartuttamiseksi kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi yhdistys voi myöntää apurahan tutkijoille, jotka ovat edistäneet tutkimuksillaan suomalaista juustonvalmistusta, sekä juustonvalmistukseen suuntautuneille, ansioituneille opiskelijoille.