2/2024 Juusto-sipulipiiras


Juusto-sipulipiiras




Pohja (taikinasta riittää 28 cm:n piirakkapohjaan 2/3 taikinasta ja yhteen pieneen piiraspohjaan, josta voi tehdä vaikka omenapiiraan jälkiruuaksi)


250 g rahkaa

250 g voita

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta




Täyte

300 g Herkkujuustolan Vilho-juustoa raastettuna

1 iso sipuli siivutettuna

1 suuri purjo siivutettuna

½ tl suolaa

Mustapippuria

Hunajaa 1 rkl

Reilusti maun mukaan tuoretta timjamia tai kuivattua yrttimaustetta

3 kananmunaa

2dl kuohukermaa



Valmista ensin rahkavoitaikina. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään väh. ½ tunniksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen

Levitä taikina piirasvuokaan. Esipaista pohjaa niin, että se vähän kauniisti ruskistuu.

Paista pohjan paistuessa sipulit niin, että ne karamellisoituvat, lisää sipuliseokseen mausteet, hunaja ja suola.

Sekoita kerma, juustoraaste ja kananmunat kulhossa.

Levitä sipuliseos esipaistetun piiraspohjan päälle.

Kaada juusto-kermaseos sipuliseoksen päälle.

Paista n. 180 asteessa (kiertoilma) kauniin ruskeaksi n 20 minuuttia.

Nosta piirakka uunista ja anna täytteen kiinteytyä ennen tarjoilua.

Piirakan voi lämmittää uudelleen tarjoilua varten.


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tarjoa herkullinen piiras salaatin ja hyvän balsamicon kera.