Lahden Juustoseura AVEC SYYSRETKI ASIKKALAAN

  • la 30.9.2023 klo 1116
  • Lahti - Asikkala

Lahden Juustoseuran avec-SYYSretki toteutetaan tänä vuonna Perttulan lypsykarja- ja juustotilalle Asikkalan Vähimaalle, sekä salaattilounaalle lähellä sijaisevaan Lehmonkärjen kokous- ja lomakeskukseen. Toteutamme retken yhdessä Camembert-seuran kanssa. 

Lähdemme Lahden torin turistipysäkiltä klo 11:00. 

Ajamme ensin Lehmonkärkeen salaattilounaalle, jonne saavumme hieman ennen puoltapäivää. Nautimme makoisan, Perttulan grillijuustoa ja muutenkin paljon lähiruokaa sisältävän salaattilounaan ja päälle kahvit ja pikkumakean. Isäntäväki on luvannut myös pienen esittelyn keskuksen historiasta ja toiminnasta. 

Lehmonkärjestä siirrymme 10 minuutin ajomatkan päässä sijaisevalle Perttulan tilalle. Maitotilan yhteyteen on vajaa vuosi sitten avattu oman tilan maitoa hyväksi käyttävä juustola. Pieni ja sympaattinen. Kuulemme tilan tarinan, näemme maidon matkan lehmästä juustoon ja jogurttiin. Saamme myös pienet maistiaiset tilan tuotteista. Tuotteita voi myös ostaa mukaan kotiin vietäviksi. 

Tilalta palaamme pitkin valtatietä 24 takaisin Lahteen, jonne saavumme viimeistään klo 16:00. 

OSALLISTUMISMAKSU RETKELLE ON KOKONAISUUDESSAAN 25€, sisältäen bussikyydin, lounaan ja esittelyn Perttulassa. Lehmonkärjessä on kattavasti tarjolla erilaisia ruokajuomia, joista nauttiminen tapahtuu omalla kustannuksella. Maksu vanhaan tapaan käteisellä bussimatkan aikana. 

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 20.9. ari-matti.pyyhtia@uudelviisii.fi tai p. 045-3174735. Mainitkaa ilmoittautumisen yhteydessä kaikki mahdolliset allergianne/ruokarajoitteenne, sillä salaattiannokset tarjoillaan suoraan pöytiin ja etukäteistieto on välttämätön.

Terveisin  Aku Pyyhtiä, sihteeri