Tom Blom: Kaljavelli

KaljaVelli (Ginger by Tom from Sundom)

Resepti: Tom Blom

 

  • 0,75 l Kotikalja Ginger

  • 0,5 l Kermaa

  • Suola

  • 5 rkl Vehnäjauhoja

  • 50 gr Voi

  • 1 dl Siirappia

  • 3 dl Rusinoita

  • Jukolan tervajuusto

  • Saaristolaisleipää krutongeina

  

  • voi (50gr) kattilaan suulaamaan rusinat (maun mukaan) paistumaan hetkeksi

  • lisätään ginger kotikalja 0,75 litraa.

  • Sekoita jauho (5 rkl) kerman (0,5litraa) ja siirappi (1dl)

  • Kaada jauhosekoitus kattilaan ja keitä 5 minuuttia.

  • Tarjoilaan saaristoleipä krutonger ja  Jukolan  tervajuusto palojen kanssa