Mac&Cheese 12/2025

MAC & CHEESE
1 pussi/laatikko pastaa (Penne)
1 litra vettä
2 tl suolaa
JUUSTOKASTIKE
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
Suolaa, valkopippuria, muskottipähkinää maun mukaan
100-150 g Jukolan juuston cheddaria (original) (tai gruye`re)
Keitä makaronit kypsiksi pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne voissa kattilassa, älä anna ruskistua.
Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Kaada joukkoon maito ja kiehauta samalla sekoittaen. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai maidolla.
Lisää mausteet ja juustoraaste. Älä keitä kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan anna sen vain sulaa joukkoon.
Valuta makaronit ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Gratinoi vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.