Suomen Juustoseuran matka Itävaltaan

  • to-su 1.4.9.2022
  • Itävalta, majoitus Salzburgissa

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohje ovat matkan sivuilla: 

https://www.juustoseura.fi/jasensivut/matkat-2/salzburg-1-4-9-2022/ 


Juustoseura ry:n opintomatka 


Juustoseura toteutetaan opintomatkan 1.-4.9.2022. Matkakohteena on Itävalta, jossa ”tukikohtana” on

Salzburg. Matkan järjestäjänä toimii Farmimatkat Oy.


Alustava matkaohjelma on seuraava:

Torstai 1.9.2022

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 5.50. Finnairin suora lento AY1401 lähtee Helsingistä klo 7.50 ja saapuu Müncheniin klo 9.25. Paikallinen bussi on ryhmää vastassa.

Matkaamme kohti Oberndorf in Tirolia (156km/2,5h) ja syömme lounasta Alppien alueella matkan varrella.

Vierailemme Schoergerin tilalla. Tilalla on 45 ha pysyvää laidunta ja 45 ha metsää. Pintzgauer-lehmiä on 45 kpl. Osasta tilan tuottamasta maidosta valmistetaan mm. juustoja tilan pienmeijerissä. Myös sonnivasikoiden liha markkinoidaan itse eteenpäin. Tilalla on myös oma pientislaamo. Tila elättää kaksi veljestä perheineen. Vierailulta ajamme Salzburgiin (78km/1,5h). Saapuminen Salzburgiin noin klo 18.30. Majoitumme hotelliin Salzburgin keskustassa. Yhteinen illallinen.

Majoitus: Salzburg


Perjantai 2.9.2022

Aamiainen hotellilla ja lähtö päivän vierailuille. Aamupäivän vierailukohde sijaitsee Zipfin kylän lähellä (n.60 km Salzburgista). Hofmolkerei Staufer on moderni noin 230 lehmän ja kolmen lypsyrobotin tila, jonka maito jalostetaan omassa tilameijerissä jogurteiksi, rahkoiksi ja tuorejuustoiksi. Vierailun jälkeen yhteinen lounas. Iltapäivällä vierai-lemme Kotkanpesällä (https://www.kehlsteinhaus.de/). Yhteinen illallinen.

Majoitus: Salzburg


Lauantai 3.9.2022

Aamiainen hotellilla ja lähtö päivän vierailuille klo 9.00. Vierailemme luomujuustolassa (Bio-Hofkäserei Fürstenhof) noin 40 km etäisyydellä Salzburgista. Perheomisteisella tilalla on jersey-rotuisia lehmiä noin 30 ja peltoalaa yhteensä noin 27 hehtaaria. Lisäksi käytössä on 200 hehtaaria viljelijöiden yhteisiä alppilaidunalueita lähes 1500 metrin korkeudessa. Maito jalostetaan tilan omassa juustolassa lähes kahdeksikymmeneksi erilaiseksi kypsytetyksi juustoksi sekä tuorejuustoiksi. Ylijäävää heraa käytetään kosmetiikan valmistukseen. Maatilan yhteydessä on myös myymälä, jossa myydään tilan omientuotteiden lisäksi myös muiden tilojen tuotteita. Vierailun lomassa saamme maistiaisia tilan juustoista.

Iltapäivällä vapaata aikaa Salzburgissa.

Illalla Sound of Salzburg -musiikkishow sekä yhteinen illallinen shown lomassa.

Majoitus: Salzburg


Sunnuntai 4.9.2022

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen aamupäivällä. Lähdemme ajamaan kohti Münchenia ja lentokenttää. Vierailukohde (tarkentuu myöhemmin) ja lounas matkan varrella. Finnairin suora lentoAY1406 lähtee Münchenista klo 18.50 ja saapuu Helsinkiin klo 22.15.Ohjelma on alustava ja siihen saattaa juustolakäyntien osalta tulla vielä pieniä muutoksia.

Matkaan liittyviin kysymyksiin vastaavat: